Koko seuraava viikko tehtiin ahkerasti töitä, ja niin saatiin molempien latojen (joiden käyttötarkoitus muuttuisi kyllä aivan muuksi) kehikot pystyyn, kattotuoleja myöten. Kattotuoleja olivat Iisakin neljä naapuria olleet tekemässä. Joka aamu oli heräilty jo kuuden maissa, ja aamupalan jälkeen rakennettu puoleenpäivään. Ruokatauon jälkeen oli jatkettu, ja viideltä juotu kahvit. Iltayhdeksältä oli lopeteltu, nautittu iltasta, uitu ja saunottu. Naisväki oli huolehtinut lapsista ja ruokapuolesta. Lohta ja riistaa olikin nautittu monessa muodossa, samoin jälkiruokia lakoista, karpaloista ja puolukoista. Edellisvuoden satoahan marjat tosin olivat, kun uusia ei vielä ollut saatavilla. Hyvin tuntuivat kuitenkin maistuvan, ja näin sai Arivedercikin maakellariinsa (tai sellainen puukannellinen maahan kaivettu kolohan se oikeastaan oli) tilaa uudelle sadolle. Isommat lapset viihtyivät hyvin ihmetellen pihapiiriinkin tulevia poroja, kalastellen ja ajellen lähimaastossa Iisakin mönkijällä. Vielä yksi laavukin löytyi  metsän suojista, sellainen "keittolaavu", mutta vain pienet näkäräiset saunan päälle oli nautittu. Työpäiviä kun ei haluttu sotkea turhilla kankkusilla.

Juhannusaaton aattona alettiin porukalla siistiä pihapiiriä ja valmistella tarjottavia seuraavan päivän juhliin. Iisakin naapurit olivat hakeneet jokaisen kotoa liikenevät lainapeitteet, joilla he peittivät tulevan ravintolarakennuksen katon. Jos vaikka juhlissa sade yllättäisi. Ja ravintolarakennustahan Iisakin oli tarkoitus jatkaakkin heti seuraavalla viikolla, kunhan tilatut kattohuovat ja puutavara kyläkauppaan saapuisi. Miehet siis kohentelivat paikkoja, ja naisväki valmisteli tarjottavia. Iisakki tosin oli luvannut hoitaa poron grillaamisen nuotion päälle rakennetussa vartaassa. Vielä puuttuvista tavaroista tehtiin lista ja Arivederci kävi Teresan kanssa Nuorgamin kyläkaupassa, Auralan Säästössä täydentämässä varastot. Yrjö, Onni ja Oiva nikkaroivat pöytiä ja penkkejä, talkooruoat kun oli nautittu kivien ja kantojen päällä istuen. Luigista oli heti ensimmäisenä päivänä huomattu, ettei rakentaminen oikein miehen heiniä ollut, joten hänelle oli langetettu ns. laulavan juoksupojan rooli. Milloin Luigi oli kipaissut hakemaan rakentajille juotavaa, milloin siivoillut rakennuspaikkaa, ja iltaisin hoitanut saunalaavun lämmityksen sekä grillinuotion. Ja kaiken päivää olivat Ryväspahkojen tontilla kaikuneet Luigin italialaiset balladit.

Illansuussa oli kaikki suurin piirtein valmista. Iisakin varrasporo alkoi olla kypsää, ja folioon käärittynä se nostettiin pastakodan pöydälle. Onni, Oiva ja Luigi kävivät nostamassa aikaisin aamulla laskemansa lohiverkot, ja upeita vonkaleita juhlaruokaan valmistettavaksi saatiinkin. Jo valmiiksi tehdyt tarjottavat odottivat vain esillelaittamista Arivedercin ihkauudessa maakellarissa. Se oli edellisellä viikolla muun rakentamisen ohessa tehty, kun jouduttiin siirtelemään paljon kiviä sivuun. Kupolimaiseksi kaivettuun suureen "luolaan" muurattiin kiviä niin lattiaksi kuin seiniksikin. Ja kattotuoleista jäi puutavaraa hyllyihin ja oveen. Kellarista muodostuikin kuudentoista neliön suuruinen. Kyllä nyt kelpasi Arivedercin säilöä satojaan ravintolaakin silmällä pitäen, samoin sai Iisakki haaveilemansa viinikellarin, josta hakisi asiakkaille itse valmistamiaan viinejä ja liköörejä lakoista, karpaloista ja puolukoista.

Aatoksi oli luvattu poutasäätä, niin kuin rakentajien onneksi ollut koko jo koko viikon, vain aamuöisin oli jonkun tunnin sadellut. Sääskiäkin oli tänä vuonna ollut normaalia vähemmän, sillä jo kevät oli ollut melko kuivaa. Tulevaa marjasatoahan kuivuus tietenkin oli verottanut, mutta jonkinmoista satoa kuitenkin oli luvassa. Sääskien vähyydestä ei kukaan kuitenkaan ollut pahoillaan, sillä varsinkin perheiden pienimpien ihot eivät paljoa pistoja olisi kestäneetkään. Aikuisistakin vain Iisakki, aitona saamelaisena, ei puremia edes huomannut. Sääskiltä ja mahdolliselta sateelta suojaan päätettiin tarjottavat laittaa ravintolarakennukseen suurelle pöydälle, myös muutama penkki vietiin ravintolarakennukseen. Muuten oli tarkoitus olla ulkosalla. Päivän päätteeksi uitiin, saunottiin ja paistettiin nuotion loppuhiilloksella poronlihamakkaroita. Sitten käytiinkin yöpuulle, olihan edessä Juhannus ja tuplaristiäiset.